marți, 4 decembrie 2012

CUM INFLUENTEAZA ALCOLUL SEXUL ?



Se spune ca alcoolul este un stimulent sexual si de altfel consumul bauturilor alcoolice pentrustimularea libidoului se foloseste din cele mai vechi timpuri. Iata cateva bauturi alcoolice afrodisiace:


1. Vinul
Vinul de Porto este considerat ca avand unul dintre cele mai puternice efecte afrodisiace. Despre aceasta bautura se spune ca promoveaza actele de dragoste, mai ales cand este servit impreuna cu capsuni. Se pare ca sortimentul alb are cele mai bune efecte afrodisiace.


Vinul, in general, este considerat afrodisiac in special daca este condimentat corespunzator. Spre exemplu, vinul rosu Burgundia amestecat cu ghimbir, scortisoara, cuisoare, vanilie si zahar este cunoscut drept afrodisiacul lui Hipocrate. Insa, ca in cazul oricarei bauturi alcoolice, excesul dauneaza grav sanatatii si dorintelor sexuale.


2. Unele lichioruri


Despre unele sortimente de lichior, dezvoltate in vechile manastiri se spune ca au un efect afrodisiac. Chartreuse, varianta verde, si Benedictine sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a creste dorinta sexuala. Alte sortimente de lichior au efecte normale precum depasirea timiditatii si reducerea inhibitiilor. Cum aceasta baututa are foarte mult alcool, iar consumul sau scade performanta sexuala este nevoie sa-ti cunosti foarte bine limitele.


Intr-un top al bauturilor afrodisiace berea ocupa ultimul loc. Din cauza procentului scazut de alcool din bere, este nevoie de o cantitate mai mare de lichid trebuie consumata pentru ca nivelul testosteronului sa atinga cote rezonabile. Insa, berea multa ii face pe barbati sa mearga des la toaleta. Iar acest lucru nu este deloc generator de dorinta sexual


Bauturile spirtoase au capacitatea de a inhiba destul de repede capacitatea de a termina actul sexual.


Efectele alcoolului asupra sexului


1. Declanseaza dorinta
Alcoolul in cantitati moderate reduce anxietatea si dezinhibeaza. Prin urmare, un pahar sau doua de alcool ii va ajuta pe barbati sa-si depaseasca timiditatea si sa abordeze femeile. Mai ales in cazul barbatilor carora le este teama de respingere, alcoolul poate fi un aliat de nadejde. Insa, mai ales in cazul bauturilor, mai mult nu inseamna deloc mai bun. Dimpotriva, daca un pahar ofera curaj, 3-4 creeaza premisele pentru un esec total.


2. Reduce timiditatea in pat
O usoara schimbare a starii emotionale datorata unui pahar de alcool este de ajuns pentru a scapa de nervozitate, ceea ce duce la exprimarea fara inhibitii a sexualitatii. Un pahar sau doua de bauturi poate dobori bariere peste care in mod normal nu se poate trece. Insa subliniem: doar o cantitate moderata de alcool face ca sexul sa fie mai interesant.


Cat putem bea
"Doza limita pentru ca alcoolul sa aiba efecte benefice asupra vietii sexuale este urmatoarea: 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 mililitri de bauturi spirtoase", spune lt. col. dr. Aurelian Emil Ranetti, medic primar endocrinolog, nutritionist, cu specializare in sexologie, de la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila.


Specialistul adauga ca odata cu depasirea acestor limite incep sa apara si problemele de ordin sexual. "Un pic de alcool te scapa de inhibitii, dar daca doza este marita atunci incep sa apara astfel de inhibitii. Alcoolul in exces creste dorinta, dar scade potenta", completeaza dr. Ranetti.


De asemenea, in cantitati mari, alcoolul amorteste terminatiile nervoase ale organelor genitale, atat la barbati cat si la femei, iar partenerii nu mai simt placerea. Alcoolul scade gradul de lubrifiere la femei, iar raporturile sexuale devin dureroase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu